Profesores y guías

El equipo de profesores y guías del Centro Europeo se caracteriza por que son personas que disfrutan con su trabajo. La mayoría de nuestros profesores son licenciados en Historia o Historia del Arte, expertos en Arqueología, Patrimonio, Geografía o Humanidades, así como en Ciencias de la Naturaleza, Ecología o Biología. Realizan explicaciones precisas y muy interesantes, a nivel divulgativo, del patrimonio cultural y natural que tenemos la suerte de disfrutar en nuestro País y en Europa. Con ellos, aprenderás nuevas cosas, a la vez que descubres nuevos rincones, paisajes y lugares. ¡No hay mejor opción para tu tiempo libre y tus fines de semana!

El Centro Europeo de Barcelona patrocina el bloc de Arte y Cultura, Catalunya Cultural, donde los profesores y guías del Centro, escriben sobre Arte, Historia, Cultura popular, leyendas y Gastronomía de Catalunya. Si quieres conocer más y disfrutar en vivo de explicaciones similares, no dudes en participara en nuestras actividades, y contacta con nosotros.

Agustí

La meva tasca a l’entitat és la organització d’activitats i viatges. Sóc un apassionat de Barcelona i de la seva història i cultura. Una de les etapes que més m’agrada de la meva ciutat, és la Barcelona dels anys 50 i 60 que ha donat forma a la ciutat que avui coneixem, i la creació de nous barris. M’encanta poder compartir amb tots els associats, els millors indrets i paisatges de Catalunya, Espanya i Europa. Un dels meus indrets preferits per gaudir de la natura són els paisatges de la Cerdanya i del Pirineu Oriental, així com els Alps Francesos i la zona del Mont-Blanc (la muntanya més alta d’Europa) i el magnífic poble alpí de Chamonix. També m’agraden molt els Alps Suïssos i Italians amb els seus grans llacs, cims i glaceres, a les quals hi accedim amb pintorescos trens a cremallera i funiculars. Com anècdota curiosa puc dir que amb el Centre Europeu he estat als Alps, més de 40 vegades!  

Lisboa-Madeira-2010 100

Albert

Per mi col·laborar amb el Centre Europeu és una experiència que m’aporta moltes coses. Especialment em permet formar-me constantment sobre els llocs que visitem i compartir aquests coneixements amb els socis i els altres companys guies i professors, ja que sóc una persona que m’entusiama l’art i m’agrada poder comunicar aquest sentiment als altres. També em permet compartir molts bons moments, mantenir converses enriquidores i fer bona amistat amb moltes persones.

 

Manel

Quan em van oferir la possibilitat de treballar en el Centre Europeu vaig pensar que era una sort molt i molt gran ja que, d’una banda, no m’imaginava que hi hagués una feina en la qual es pogués tenir l’oportunitat d’anar a diversos llocs i explicar la seva història (amb l’enriquiment que això suposa per mi) i, de l’altra banda, que pogués tenir un tracte personal tan bo amb les persones a qui van dirigides aquestes activitats. De manera que, ajuntant la passió que tinc per la Història, més el fet de tenir un tracte personal tan enriquidor, ha fet que el Centre sigui més que una simple feina.

 

Jose Antonio

Sóc una persona que, degut a la meva Llicenciatura en Ciències Biològiques, he tingut la fortuna d’haver pogut desenvolupar un seguit de tasques diferents durant la primera meitat de la meva vida laboral, que m’ajudaren a evolucionar com a treballador i, sobretot, a madurar com a persona. Fou l’ octubre del 1.996 però, quan l’entitat cultural Centre Europeu m’obrí les seves portes, en oferir-me la possibilitat de col·laborar en el seu equip professional. D’aleshores ençà, he pogut organitzar i conduir activitats culturals relacionades amb la natura. Una feina que s’adapta a la meva filosofia i manera de veure i viure la vida, en què la natura i el paisatge n’és la pedra angular, la seva part essencial.

 

Ricard

La cultura em dóna significat als llocs, i el coneixement llur història, llengua, gent, clima o fins i tot geologia els converteix en una obra d’art total.

 

Enrique

Me gusta el trabajo que desarrollo en el Centro Europeo por diversas razones. Desde siempre me ha gustado el trato con el público y el contacto directo y gracias a los años en los cuales  llevo trabajando en  esta entidad he tenido la oportunidad de poder acercarme a la gente, y compartir sus experiencias. Sin embargo,  yo destacaría por encima de todo la gran  labor  social que desarrolla el centro, ya que muchas personas por razones diversas padecen soledad y de falta de relación con los demás. A lo largo de los años gracias a las actividades que aquí se les proponen, logran superar muchas de las dificultades que tenían para relacionarse con personas con las mismas inquietudes. La buena relación entre todos los asociados y colaboradores de la entidad ayuda a lograr los objetivos pretendidos.

 

Elena

Sóc professora de secundària i també col·laboro amb el Centre Europeu. Soc una persona molt inquieta culturalment i m’encanta viatjar i conèixer altres llocs. M’apassiona especialment descobrir i redescobrir racons, indrets i noves mirades sobre la meva ciutat,… la meva estimada Barcelona.

Hèctor

L’Hèctor sempre diu que ha tingut la gran sort de convertir la seva passió pels paisatges, la natura i la cultura, en una professió. És guia i professor al Centre Europeu des de principis de segle. Es un gran expert en art i història dels diversos països, regions i territoris de l’Europa Central i del Sud.

 

Sandra

Sóc encarregada de l’atenció als socis i de la operativa diària del Centre. El que més m’agrada de la meva feina és el contacte amb la gent i poder recomanar la millor activitat a cada persona.

La meva passió i afició és la realització i muntatge de vídeos. Un dels que estic més satisfeta és que hem fet, juntament amb el meu equip, pel Centre Europeu. Crec que resumeix molt bé l’esperit de l’entitat i l’ambient que s’hi respira! Em podria passar tardes senceres parlant de fotografia i vídeos!

 

Oleguer

Vaig entrar en contacte amb el Centre Europeu a través d’un amic meu, en Xavier, en aquells moments guia del Centre. Aleshores jo treballava al Museu d’Arqueologia de Catalunya entre d’altres llocs. D’això ja fa gairebé uns 6 anys, quan en Xavi, amb un grup de socis del Centre, van anar al Museu d’Arqueologia i al cap d’un temps, em van proposar treballar amb el Centre.  Vaig acceptar… i vaig encertar!. Amb els pas d’aquests anys puc dir que va ser una bona decisió. El tracte és molt bò, tenim llibertat d’acció basada en la confiança mútua, l’ambient és immillorable i a més a més la feina m’agrada, cosa que no tothom pot dir, en aquests temps que corren. I una cosa també important: els associats, que entre ells tenen molt bon ambient i un vincle d’amistat que es transmet i m’arriba i fa que la feina sigui encara més  agradable. Amb tot plegat penso que treballar al Centre Europeu és una molt bona opció, tant, com ser-ne soci!

Montse

Montse-2006

Sóc relacions públiques, i responsable de l’atenció als socis. Crec que sóc una persona molt oberta i sociable, i m’agrada molt el tracte amb la gent.  Crec que un dels punts forts de la manera d’organitzar les activitats del Centre, és que permet a la gent fer amistat mes enllà de les activitats que s’organitzen. Es genera un molt bon ambient ja que la gent comparteix interessos comuns, com la cultura, les ganes de  sortir i no quedar-se a casa, conèixer l’art, la història… Recomano a tothom amb aquestes inquietuds que vinguin i provin!. A mi personalment m’agrada molt viatjar perquè crec que és una de les millors fonts de creixement personal i la millor manera de sentir-te viva . Una de les millors experiències de la meva vida, va ser poder anar a Indonèsia i les illes Filipines, així com visitar Escòcia i Gal.les, Islàndia,  Polònia, Rússia, etc… entre d’altres viatges. En conservo un molt bon record. Malgrat això haig de reconèixer que una tarda perfecte per mi, consisteix en un passeig pel centre històric de Barcelona i perdrem per qualsevol carrer del barri antic !

Núria

Fa poc que he entrat a formar part de l’equip del Centre Europeu i des del primer moment m’he sentit acollida com a casa, tant amb els treballadors i col·laboradors com amb els socis. Poder realitzar una feina que m’agrada, aprofundir en el patrimoni i la geografia, en els seus racons i en les històries que s’hi amaguen, i poder-ho transmetre a la gent que hi està interessada és tot un plaer i un repte constant per a mi. Si, a més, a això hi afegeixes bon ambient i somriures, les bones estones estan assegurades!

nuria