Programa Mensual

Sant Maurici, el mirall dels Encantats – Sort – 17 i 18 juny – 8h

Cap de setmana 17 i 18 juny 2017 (2 dies)

Viatge Cultural per la Noguera, els Pallars i l’Alt Pirineu de Lleida

L’estany de Sant Maurici, el mirall dels Encantats – L’estany de Ratera – El Parc Nacional

El Monestir romànic de Santa Maria de Gerri de la Sal

El Castell de Sant Oïsme, el mirador del massís del Montsec – Espot – Tremp – Sort

ITINERARIS & VISITES

DISSABTE 17 JUNY 2017: TREMP – GERRI DE LA SAL – SORT

Sortida en autocar des del Centre, amb els punts de trobada habituals. Després de parar per esmorzar, ens dirigirem a la comarca de la Noguera, concretament a la Baronia de Sant Oïsme, on es troba l’església romànica de Sant Bartomeu i les restes del castell de Sant Oïsme. Un indret carregat d’història i llegendes situat vora el pantà de Camarasa, i un excel·lent mirador de l’immens massís del Montsec. Després de passar per l’espectacular congost de Terradets i dinar per lliure a Tremp, capital del Pallars Jussà, continuarem la nostra ruta en autocar per la vall del riu Noguera Pallaresa fins a la població riberenca de Gerri de la Sal, propera al congost de Collegats.

Gerri de la Sal visitarem el monestir de Santa Maria, antic cenobi benedictí d’estil romànic (s. XI-XII) i considerat el més singular i important de la comarca. A més, ens endinsarem en el seu passat, lligat a l’obtenció de sal. En visitar els vestigis de les salines i el magatzem o Alfolí de la Sal, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional, coneixerem el procés de producció, emmagatzematge i comercialització de la sal extreta de l’aigua procedent de les muntanyes prepirinenques que envolten la població. Una explotació que durant molts anys va conferir una fisonomia característica a la vila de Gerri i que va esdevenir el seu principal motor econòmic. Al final de la tarda arribarem a la capital del Pallars Sobirà, Sort, on soparem i ens allotjarem en el que serà el nostre hotel de cap de setmana.


DIUMENGE 18 JUNY 2017: EN TAXIS 4 x 4 FINS ALS ESTANYS DE RATERA i SANT MAURICI – ESPOT

Avui, després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem en autocar a Espot, encisadora població muntanyenca del Pallars Sobirà, situada vora el riu Escrita, entrada i sortida natural de la part més oriental del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, i on agafarem uns taxis 4×4 que ens portaran fins als estanys de Ratera i Sant Maurici, un dels espais naturals d’alta muntanya més importants de la península ibèrica.

Passejarem fàcilment fins al Mirador de l’Estany, i gaudirem d’un marc visual d’incomparable bellesa, format per esquerpes muntanyes pirinenques que freguen els 3.000 m i una majestuosa catifa forestal on el pi roig, l’ avet i el pi negre són els arbres més representatius. Un espectacle natural on la truita, l’ocell trencalòs i la petita cabra salvatge pirinenca, l’ isard, en són alguns dels seus actors protagonistes. Un cop finalitzada la nostra visita de aquest meravellós racó de l’Alt Pirineu de Lleida, ens traslladarem novament en els taxis 4×4 a Espot, per tal de deixar-hi temps lliure per dinar. A la tarda iniciarem la tornada en autocar a Barcelona, on arribarem a les 21h aprox.


REUNIÓ PREPARATÒRIA: Dijous 8 de juny, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.


HORARIS i PUNTS de SORTIDA de l’AUTOCAR:

-A les 8,00 h: c. Muntaner 213, entre l’Av. Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), al costat del Centre Europeu.

-A les 8,05 h: c. València 266 (Parada bus entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia, junt Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia).

-A les 8,10 h: c. València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a la vora Metro L2-L5, Sagrada Família).

-A les 8,20 h: Av. Meridiana 388 (Matalasseria, xamfrà Passeig Fabra i Puig, junt Metro L1, Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal).


PREU TOTAL DEL VIATGE:  214

Preu per persona compartint habitació doble – Suplement hab. individual: + 35 €  (Places limitades).

Forma de pagament: 55 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.

La data de la reunió preparatòria és el termini màxim del pagament de la resta de l’ import del viatge.


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les excursions en autocar. Acompanyament dels Professors i Monitors Culturals del Centre Europeu.

Allotjament a l’Hotel Pessets & SPA (3***) ( http://www.hotelpessets.com ) de Sort (Pallars Sobirà), en habitacions dobles amb dutxa/bany.

Règim de Mitja Pensió (sopar i allotjament dissabte + esmorzar diumenge).

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

Nota: Possibilitat de ús de la piscina de l’hotel. No oblidis el banyador, si vols banyar-te!


Important: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives. El preu inclou tots els desplaçaments, excursions i sortides en el nostre autocar, i és per això que no cal pagar cap quantitat addicional durant els viatges per aquest motiu.


EL PREU NO INCLOU:

L’esmorzar del dissabte, lliure en ruta. El dinar del dissabte, lliure a la població de Tremp. El dinar del diumenge, lliure a la població de Espot. El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona. Les begudes i extres a l’hotel.

No està inclosa la visita a Gerri de la Sal (8 € aprox.*) ni els trasllats en taxi 4×4 entre la vila d’Espot i els estanys de Sant Maurici i Ratera (uns 21 € aprox.*, anada i tornada incloses).

Com és habitual, el preu no inclou els imports corresponents als mitjans de transport públic/privat  i/o entrades/visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar improvisadament i/o voluntàriament. Activitats que serien opcionals i es pagarien al mateix lloc de visita, ja que la seva realització dependria de les condicions meteorològiques o d’altres circumstàncies imprevisibles. En tots aquests casos, i sempre que en sigui possible, s’intentarà aplicar-hi descomptes especials i preus reduïts de grup.


Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 

IMPORTANT: Un cop rebuda la confirmació de la reserva cal fer tot seguit el pagament de la bestreta del viatge per poder garantir la plaça. No es possible guardar places sense fer aquest pagament previ.


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online


AVISOS, NORMATIVES i CONSELLS PRÀCTICS:

-(*) Imports visites / activitats: Aquests imports es recolliran durant el transcurs del viatge, ja que la seva realització dependrà de les condicions meteorològiques. A més, com que per dur-les a terme caldrà un mínim d’assistents, i per imperatius en fer la corresponent reserva, l’organització dóna per suposat que a l’apuntar-te en aquest viatge també faràs aquestes visites/activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en apuntar-t’hi. Les persones que sense el degut i previ avís decideixin durant el viatge no fer aquestes visites/activitats, n’hauran d’assumir les despeses corresponents.

-Programació del viatge: Com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament per carreteres de zones rurals/muntanyoses, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.

-Calçat: Cal portar un calçat esportiu adient i antilliscant (sola amb dibuix ben marcat) per passejar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que visitarem, i també  pels camins i carrerons costeruts i/o empedrats de les poblacions i monuments que visitarem. El calçat específic de muntanya és el més pràctic per caminar còmodes i segurs en aquest tipus de viatges turístics i culturals que es desenvolupen per poblacions i paratges de muntanya.

-Indumentària: Per tal de passejar còmodament per les poblacions, els monuments i els paratges naturals que visitarem en aquesta estació de l’any, hauríem de fer ús d’una indumentària apropiada que ens protegeixi del sol i la calor (roba de colors clars, barret, crema solar, ulleres de sol…). Ara bé, també serà necessari afegir-hi roba d’abric i impermeable (paraigües, cangur o similar, jaqueta tipus folre polar o similar, pantalons llargs i guants fins o de primavera) per tal de visitar amb comoditat i seguretat les poblacions de muntanya i, en especial, l’Estany de Sant Maurici, un paratge natural situat a 2.000 metres d’altitud i al bell mig dels Pirineus on les condicions meteorològiques poden canviar sobtadament. Durant les visites i passejades, és molt pràctic dur-hi una bossa còmode (aconsellable una motxilla petita) per portar-hi una mica d’aigua, objectes personals, ganyips i la roba d’abric i impermeable que es pugui fer ús.

-Dinars: Els dinars del viatge es realitzaran a les poblacions de Tremp (dissabte) i Espot (diumenge). En tots dos casos es deixarà temps per dinar per lliure en els seus bar/restaurants. Per a les persones que s’estimin més dinar de pícnic, s’aconsella portar-ne el del dissabte enllestit de casa. A les persones que desitgin dinar de pícnic a Espot el diumenge, població envoltada de nombrosos racons naturals, els responsables del viatge els indicaran durant el viatge on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.

-Idioma: Els guies locals s’expressaran en català o castellà. Els Professors i Guies del Centre Europeu s’expressaran en català (puntualment i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats).

-Documentació: Els participants han de portar sempre la documentació necessària per a cada viatge (DNI / Passaport) en vigor. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

-Autocars: No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

-Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica no inclou l’anul·lació del viatge. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

-Notes importants: L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució.

Aquestes normes han estat editades en data de 1 de maig 2017 i anul·len a les anteriors.


FORMES DE PAGAMENT:

Per poder garantir la plaça d’una sortida, un cop confirmada una reserva, cal fer tot seguit el pagament corresponent de la bestreta o paga i senyal d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent. Els pagaments es poden fer :

1.- Personalment a les nostres oficines, en efectiu o targeta, de dilluns a divendres de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

2.- Per Internet a través de la nostra web (amb targetes VISA o MASTERCARD) – Apartat: Pagaments / Pagos.

3.- Per Línia Oberta de CaixaBank (Clients de La Caixa): Apartat “Pagaments a tercers” amb codi entitat: 0431778

4.- Per ServiCaixa (Caixers automàtics de CaixaBank): Apartat “Pagaments a tercers” (sense codi de barres) amb codi entitat: 0431778

5.- Per ingrés a CaixaBank – Compte IBAN:  ES 37 -2100 -3277 -1122 -0025 -5011

6.- Per ingrés a BBVA – Compte IBAN:  ES 76 -0182 -4853 -5302 -0308 -8654 


Nota important: A CaixaBank (La Caixa) NO es poden fer pagaments a les finestretes amb empleats, cal fer-ho exclusivament als caixers automàtics de SERVICAIXA. Cal buscar l’apartat: PAGAMENTS / PAGAMENTS A TERCERS (sense codi de barres): Entitats, col·legis, associacions, etc. Recordeu que no heu d’escriure el número de compte. Només el codi d’entitat de Centre Europeu de 7 xifres:  0431778.  Cal fer cada pagament diferent per separat. No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Viatge a ……..
Viatges Culturals Centre Europeu – Av. Diagonal 441  (Muntaner) – Barcelona – Tels. 93.430.99.79 – 687.560.502 –     AV-GC 3728Condicions Generals dels Viatges i Excursions

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.

ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.

CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

CANCEL·LACIONS DE VIATGES DE DIVERSOS DIES DE DURADA – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.


IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització, o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.


 

AVISOS i NORMATIVES

Els participants han de portar sempre la documentació necessària per a cada viatge (DNI / Passaport) en vigor. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució.

Nota: Aquest programa i les seves normatives ha estat actualitzat amb data 1 maig 2017. Qualsevol modificació imprevista s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.Viatges Culturals Centre Europeu – Av. Diagonal 441  (Muntaner) – Barcelona – Tels. 93.430.99.79 – 687.560.502 –     AV-GC 3728