Programa Mensual

La Provença – Els Fiords marítims de Cassis – 6 juliol – 7h

Viatge Cultural –  Del dijous 6 al diumenge 9 de Juliol 2017  (4 dies)

La Provença – Martigues, vila mediterrània – Cassis i les calanques, els fiords provençals – Els pobles medievals del Luberon – Gordes i Roussillon – Les Santes Maries del Mar – Arles – La Camarga – El Delta del Roine – El Castell de Les Baux de Provence – Carrières de Lumières

PRESENTACIÓ

Us presentem un suggestiu viatge cultural a una de les regions més emblemàtiques del mediterrani, la Provença. Enclavament de camins i cultures, aquesta zona compta amb un valuós passat històric i artístic, enriquit pels grecs i romans i més tard pels Comptes de la Provença, que ens han deixat un llegat de tradicions i estil de vida del que els actuals provençals es senten molt orgullosos.

Els motius per visitar la Provença són innumerables, però la lluminositat i els colors del seu paisatge ens captivaran com ja van fer-ho amb grans pintors, escriptors i literats com Chagall, Cezanne, Van Gogh, Picasso, Daudet, Graham Greene…  La vegetació mediterrània, el blau intens del mar, els típics pobles de pedra plens de flors, els grans monuments històrics, l’animat ambient i la suavitat del clima desperten els sentits. A més cal destacar una excel·lent gastronomia local, amb la típica “bullabessa de peix”, acompanyada dels magnífics vins de la regió.

En aquesta ocasió visitarem la zona de la Provença marítima, amb La Camarga i també els atractius fiords, cales i calanques de Cassis. Veurem també la regió de la Provença de muntanya, amb els pintorescs pobles rurals de Gordes i Roussillon, a la regió del Luberon.

L’estada es realitzarà a la bonica població de Martigues, també anomenada la “Venècia Provençal” pels seus canals i que es troba situada molt a la vora de Marsella.


Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça REUNIONS PREPARATÒRIES DEL VIATGE:

Dimarts 27 de juny, a les 18,00 i a les 19,00 hores al Centre Europeu.

Nota: Són 2 reunions iguals. Presenteu-vos en el vostre horari preferit. Recomanem l’assistència.


HORARIS i PUNTS de SORTIDA de l’AUTOCAR:

-A les 7,00 h: c. Muntaner 213, entre l’ Av. Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), al costat del Centre Europeu.

-A les 7,05 h: c. València 266 (Parada bus entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia, junt Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia).

-A les 7,10 h: c. València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a la vora Metro L2-L5, Sagrada Família).

-A les 7,20 h: Av. Meridiana 388 (Matalasseria, xamfrà Passeig Fabra i Puig, junt Metro L1, Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal).


ITINERARI  i  VISITES

DIJOUS  6  JULIOL  2017:  LA  CAMARGA  –  LES SANTES MARIES DEL MAR  –  MARTIGUES

Sortida en autocar a les 7,00 h des del Centre Europeu, amb les parades habituals. El primer objectiu del viatge serà arribar a la Camarga. Aquest territori, resultat de la lluita constant entre les aigües del delta del riu Roine i les del Mediterrani, s’ha convertit en el gran aiguamoll del sud de França. Toros, cavalls i flamencs conviuen en un territori dominat per dunes, salines i arrossars. Veurem Les Santes Maries del Mar, històrica població emmurallada fundada el 1241. Després seguirem la ruta d’Arles, població destacada a l’època romana. Al capvespre, arribarem a Martigues, petita vila situada a la riba de l’Estany de Berre i­­­ coneguda, com la “Venècia Provençal”, degut als seus canals, ponts i illes. Sopar i allotjament a l’ hotel.


DIVENDRES  7  JULIOL  2017: LES MUNTANYES PROVENÇALS – GORDES, UN DELS POBLES MÉS BONICS DE FRANÇA

Després d’esmorzar sortirem amb l’autocar per visitar la Provença interior, amb els seus atractius paisatges de muntanya, i els bonics paratges rurals i campestres amb flors i vegetació mediterrània. Visitarem Gordes, un dels pobles més pintorescos de la comarca del Luberon, i qualificat dins del rànquing dels “50 pobles més bonics de França”. Amb els seus carrers empedrats, les antigues cases, les típiques botigues, els tallers artesanals i el castell, és un dels punts més suggestius i agradables de la Provença. Després anirem a Roussillon, un altre  poble molt pintoresc conegut como la “vila vermella” pels sorprenents colors ocres i rogencs de les terres i pedreres que l’envolten. Es una de les viles provençals preferida pels artistes, pintors i escultors. Al vespre tornada a Martigues. Allotjament a l’hotel.


DISSABTE  8  JULIOL  2017:  CASSIS  –  ELS FIORDS i CALANQUES MEDITERRÀNIES  –  EL PORT VELL DE MARSELLA

Avui després d’esmorzar a l’hotel, anirem a Cassis, que és una atractiva vila provençal molt propera a Marsella, amb platges i pintoresques cales. Es troba situada al peu de l’espectacular Cap Canaille, un dels més grans penya-segats d’Europa i al costat del massís calcari de les Calanques, que formen uns sorprenents fiords mediterranis amb profundes cales d’una gran bellesa. Si la climatologia és favorable, podrem fer un passeig en barca per veure aquests suggestius paisatges mediterranis, que han estat declarats parc natural. En la nostra ruta d’avui també farem una visita panoràmica a la ciutat de Marsella, la gran capital del sud de França. Veurem especialment la seva part més suggestiva, que es la zona del Port Vell i del Passeig Marítim. Al vespre tornada a Martigues. Allotjament a l’hotel.


DIUMENGE  9  JULIOL  2017:  LES BAUX DE PROVENCE  –  VAL d’ENFER  –  CARRIÈRES DE LUMIÈRES  –  BARCELONA

Després d’esmorzar, deixarem Martigues per anar al poble medieval de Les-Baux-de-Provence. Es troba situat sobre un altiplà rocós a 245 m, amb unes grans vistes de La Camarga i la regió de Les Alpilles. Classificat també com un dels “50 pobles més bonics de França”, ofereix una patrimoni històric excepcional, amb la ciutadella que domina tota la vila, el castell, les cases restaurades, les botigues d’artesania provençal, etc. Aquí ens submergirem a les Carrières de Lumières, una experiència audiovisual única de llum i so, en les antigues pedreres i coves de la Val d’Enfer, dedicada als grans artistes i pintors. Les parets de roca calcària i les fosques càmeres excavades en la roca són el lloc perfecte per gaudir de les obres d’art clàssiques des de un punt de vista inusual, sentint-nos submergits de forma multidimensional dins de la pròpia imatge. Un indret espectacular, sorprenent i original que val la pena conèixer. A la tarda retorn a Barcelona per l’autopista amb arribada a les 21 h aprox.


Viatge cultural a la Provença

PREU TOTAL DEL VIATGE:  480 

Preu per persona compartint habitació doble.

Suplement habitació individual: + 90 €  (Places limitades).

Forma de pagament:   Primer pagament: 140 € al fer la inscripció –  La resta del pagament com a màxim fins al dia de la reunió.


EL PREU INCLOU: 

Viatge des de Barcelona i totes les excursions en el nostre autocar.

Estada a l’Hotel Ibis Martigues (3***).   Vegeu l’hotel a: www.ibis.com

Règim AD (allotjament + esmorzar-bufet) en habitacions dobles amb dutxa / bany.

Inclou també el sopar del dijous a l’arribar a l’hotel.

Incloses totes les sortides, desplaçaments i excursions en el nostre autocar.

Acompanyament dels Professors i Guies Culturals del Centre Europeu.

Assegurança de viatge. Imposts i taxes locals.


EL PREU NO INCLOU: 

Com s’ha indicat s’inclou el sopar del dijous a l’arribada a l’hotel. La resta de dinars i sopars no son inclosos i seran lliures, a fi de donar als participants la major llibertat possible d’horaris i tipus de menús per provar la gastronomia de la regió. Les poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries, i no hi ha cap problema al respecte.  El preu no inclou les possibles entrades opcionals i particulars a museus, monuments, castells, coves, espectacles, i els viatges en transports públics, funiculars, trens, tramvies, embarcacions, taxis, etc.


IMPORTANT:

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Totes les sortides, desplaçaments i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


ENTRADES OPCIONALS:

Com s’ha indicat anteriorment, les possibles entrades opcionals i visites particulars a museus, monuments, castells, coves, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, trens, tramvies, embarcacions, taxis,… etc son opcionals. Aquestes activitats opcionals es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Nota: Viatge en barca a les Calanques de Cassis: uns 15 € aprox. – Entrada al Castell de Les Baux i Carrières de Lumières: 12 € aprox.


Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 

IMPORTANT: Un cop rebuda la confirmació de la reserva cal fer tot seguit el pagament de la bestreta del viatge per poder garantir la plaça. No es possible guardar places sense fer aquest pagament previ.


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online


PAGAMENTS BANCARIS

1.- Per Línia Oberta de CaixaBank (Clients de La Caixa): Apartat “Pagaments a tercers” amb codi entitat: 0431778

2.- Per ServiCaixa (Caixers de CaixaBank): Apartat “Pagaments a tercers” (sense codi de barres) amb codi entitat: 0431778

Nota important:  A CaixaBank (La Caixa) NO es poden fer pagaments a les finestretes amb empleats, cal fer-ho exclusivament als caixers automàtics de SERVICAIXA. Cal buscar l’apartat: PAGAMENTS / PAGAMENTS A TERCERS (sense codi de barres): Entitats, col·legis, associacions, etc. Recordeu que no heu d’escriure el número de compte. Només el codi d’entitat de Centre Europeu de 7 xifres:  0431778.  Cal fer cada pagament diferent per separat. No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Viatge a….


AVISOS & NORMATIVES:

Vestuari i climatologia: Recomanem portar un calçat còmode i antilliscant i un vestuari adequat per viatjar, caminar i moure’s sense dificultat. En aquestes èpoques de l’any normalment el temps és bo i càlid en tots els territoris que visitarem. No obstant això, sempre cal preveure la possibilitat de tempestes i canvis de temps imprevistos i per tant es recomanable portar paraigües o impermeable, calçat adient, etc.

Seients: No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja al vehicle. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturó de seguretat és obligatori.

Documentació i Moneda: A tots els viatges cal portar la documentació necessària (DNI / Passaport) en vigor. Per raons de seguretat es recomanable portar ambdós documents i en llocs separats. És aconsellable portar efectiu i alguna targeta tipus VISA o similar. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.
Condicions Generals dels Viatges i Excursions

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.

ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats al contracte, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines.

Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.

CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

CANCEL·LACIONS DE VIATGES DE DIVERSOS DIES DE DURADA – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

 Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.

IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.

Normes: L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents. Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució. Aquestes normes han estat editades en data de 1 de maig 2017 i anul·len a les anteriors.


Viatges Culturals Centre Europeu – Av. Diagonal 441  (Muntaner) – Barcelona

Tels. 93.430.99.79 – 687.560.502   –  AV-GC 3728