Programa Mensual

Berlín, una ciutat espectacular – 3-10 agost

Viatge Cultural – Del 3 al 10 d’ agost 2017 (8 dies)

Berlín, una ciutat espectacular

Els museus i els grans parcs – El llac Wansee – Dresden – Potsdam

Art i Història a l’Alemanya Oriental


PRESENTACIÓ

Presentem un atractiu viatge cultural per conèixer Berlín i l’antiga Alemanya Oriental, amb visites a Dresden i Potsdam, les seves famoses ciutats d’art, història i museus.

Berlín, va ser durant més de 40 anys una ciutat dividida i símbol de la guerra freda. Caiguda la muralla, la nova capital de l’Alemanya reunificada s’ha convertit en molt poc temps, en una de les ciutats més dinàmiques i sorprenents d’Europa.

En aquest viatge cultural, anem a descobrir la nova Berlín del s. XXI, i gaudir amb la seva incomparable oferta cultural, els seus renovats museus, la seva nova arquitectura, la llegendària vida nocturna i els seus fascinants carrers comercials.

Però, a més de la seva atractiva vida urbana, cap altra gran ciutat europea ofereix tantes zones verdes, boscos i parcs com Berlín, la “ciutat verda“. La natura es pot trobar en el mateix centre urbà amb el Tiergarten, el gran pulmó verd i ecològic de la urbs. Els grans llacs, com el Wannsee, són també ideals per gaudir de la natura i fer passejades en vaixell.

En la nostra ruta, recordarem des dels moments més brillants de l’Alemanya Imperial fins a l’època nazi … l’ascens d’Hitler, la persecució dels jueus, la guerra mundial, l’ocupació soviètica, la guerra freda, la muralla de 1960, i els foscs dies de l’època comunista a la tancada república de l’ Alemanya Oriental. Berlín és una ciutat en la qual la historia d’Europa es reviu pas a pas.


Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 


Pagaments online amb targetes VISA o MASTERCARD:  Pagament online


REUNIÓ PREPARATÒRIA:

El DIMECRES 28 de JUNY es realitzaran unes reunions informatives amb els participants per explicar i comentar els itineraris i visites. Horaris: 17,30 h i 19,00 h. Les dues reunions són iguals, podeu venir en el vostre horari preferit. 


HORARIS DELS VOLS:

Sortida: Trobada a les 9,00 h a l’aeroport de Barcelona – T1.

Mostrador 821 (Vueling Grups), situat davant del Metro L9.

El vol surt a les 11,35 h. Arribada a Berlín-Tegel a les 14,20 h.

No oblideu portar la documentació (DNI i/o Passaport) no caducats.

Tornada: Sortida de Berlín a les 15,00 h i arribada a BCN- T1 a les 17,35 h aprox.ITINERARI & VISITES

DIJOUS 3 AGOST 2017: VOL DE BARCELONA CAP A BERLÍN

Presentació a l’Aeroport de Barcelona, en l’horari i mostrador que indicarem oportunament als participants inscrits. Un cop arribem a Berlín, farem el trasllat a l’hotel amb el nostre autocar i realitzarem una primera visita general de la urbs. L’objectiu és orientar-nos i conèixer les característiques bàsiques de la població. Cal tenir en compte que Berlín és una de les més extenses ciutats d’Europa, ja que són diverses ciutats diferents unides i les distàncies són molt grans.

DIVENDRES 4 AGOST 2017: VISITA PANORÀMICA A BERLIN – LA POTSDAMER PLATZ

A Berlín cal ressaltar la zona de la Potsdamer Platz amb el seu impressionant Sony Center, i la nova zona urbana de grans gratacels, amb vistes espectaculars. En les rodalies, es troba l’impressionant Memorial a l’Holocaust dels Jueus durant la Segona Guerra Mundial. La Bahnhof, és una sorprenent nova estació ferroviària amb 4 nivells arquitectònics diferents, i un original disseny. Veurem també alguns dels principals parcs i jardins de Berlín, l’anomenada “ciutat verda d’Europa”. Ressalta especialment el “Tiergarten”, antic vedat reial de caça i ara el gran pulmó verd de la urbs. A la tarda podrem efectuar un passeig opcional amb barca pel riu Spree, per tenir una panoràmica de la ciutat des dels canals.

DISSABTE 5 AGOST 2017: DRESDEN, CIUTAT PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Anirem amb l’autocar al sud de Saxònia, molt a prop de les fronteres txeca i polonesa, per veure la bellíssima ciutat de Dresden (ciutat patrimoni de la humanitat). Dresden és una de les ciutats més atractives i singulars d’Alemanya. Farem un recorregut veient els edificis més singulars, com la Frauenkirche, el Palau Pillnitz i els pintorescs carrers antics. Al capvespre retorn a Berlín.

DIUMENGE 6 AGOST: DIA LLIURE A BERLIN

Aquest dia, el deixarem lliure a Berlín per descansar, passejar, visitar museus, gaudir dels parcs i jardins, fer excursions en tren pels voltants, etc. Els Professors i Guies informaran als participants de les diverses opcions existents.

DILLUNS 7 AGOST 2017: CONTINUEM LA VISITA – EL BERLÍN ORIENTAL – EL REICHSTAG

Avui, continuarem les visites per la zona del Berlín Oriental. La porta de Brandenburg, era el límit entre l’est i l’oest durant la guerra freda, a través de la famosa Unter-den-Linden (Passeig sota els Til·lers). Farem especial atenció a l’Alexander Platz amb la seva torre de comunicacions, i els seus elements arquitectònics típicament socialistes, amb la Karl Marx Allée, la gran avinguda de l’Alemanya comunista. Destaca l’antic punt fronterer, el Checkpoint Charlie, així com algunes parts i restes de la muralla i diverses curiositats de la turbulenta època comunista. A la vora trobarem el gran edifici del Reichstag, el Parlament d’Alemanya amb la seva cúpula de vidre, un nou símbol de la ciutat.

DIMARTS 8 AGOST 2017: POTSDAM, PALAUS I JARDINS HISTÒRICS

Realitzarem una sortida en autocar per visitar la seductora ciutat de Potsdam, amb el seu conjunt d’art i història, on l’arquitectura prussiana rellueix amb tota la seva esplendor en palaus com el de Sans Souci i els meravellosos jardins reials, estil Versalles.  A la tarda retorn a Berlín.

DIMECRES 9 AGOST 2017: EL LLAC WANNSEE I ELS SEUS BOSCOS

Avui visitarem la zona dels llacs i boscos de la perifèria de Berlín. Destaca el Llac Wannsee, un paratge natural d’una gran bellesa, amb platges, jardins i extensos boscos al costat del llac. Aquí hi ha la casa que, durant la 2ª Guerra Mundial va pertànyer a les S.S., i on es van fer diverses reunions secretes per decidir en la cèlebre Conferència del Wannsee, l’extermini dels jueus en camps de concentració. Si el dia és bo, és possible realitzar un passeig amb barca pel llac, per observar els suggestius paisatges d’aquesta zona. A la tarda, tornarem al centre de Berlín.

DIJOUS 10 AGOST 2017: VOL DE RETORN A BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel i després tindrem una mica de temps lliure per passejar o fer les últimes compres. Posteriorment anirem a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona, d’acord amb els horaris que indicarem. En arribar donarem per acabat aquest interessant viatge.Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 

IMPORTANT: Un cop rebuda la confirmació de la reserva cal fer tot seguit el pagament de la bestreta del viatge per poder garantir la plaça. No es possible guardar places sense fer aquest pagament previ.


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online


PREU TOTAL DEL VIATGE:  1.385

Preu per persona en habitació doble compartida. Suplement hab. individual: + 345 €  (Places limitades).

FORMA DE PAGAMENT:

– Primer pagament: 60 € al fer la inscripció.

– Segon pagament: 420 € de bestreta de reserva per confirmar el viatge.

– Tercer pagament: La resta del pagament com a màxim fins al 22 de juny.

EL PREU INCLOU: 

– Viatge d’anada i tornada en avió de Barcelona a Berlín en classe turista.

– Totes les sortides, excursions i trasllats en el nostre autocar. Tot el viatge acompanyats dels Professors i Guies del Centre Europeu.

– Estada a Berlín a l’ Hotel Riu Plaza Berlín (4****) – Veure:  www.riu.com

– Règim AD (allotjament i desdejuni-buffet) a l’hotel. Estada en habitacions dobles amb dutxa / bany.

– Assegurança de viatge, segons normes del contracte. El preu inclou les taxes i impostos locals.AVISOS IMPORTANTS

Menjars: A fi de donar la major llibertat possible d’horaris, visites i tipus de menús als participants, els dinars i sopars seran lliures. Les poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries.

Visites opcionals: Com s’ha indicat anteriorment en aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. Les possibles entrades a museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, trens, tramvies, embarcacions, …. etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Vestuari: Recomanem portar un calçat antilliscant i un vestuari adequat per viatjar, caminar i moure’s sense dificultat.

Documentació i Moneda: Cal portar el DNI no caducat o bé el Passaport. Per raons de seguretat es recomanable portar ambdós documents i en llocs separats. És important portar efectiu i també alguna targeta de crèdit tipus VISA o similar.

Assegurances de viatge: En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica no inclou l’anul·lació del viatge. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

Preu del viatge: Calculat amb data 20-03-2017. En cas de variacions excepcionals de preus, tarifes i taxes es tindria que modificar el preu indicat.


NORMATIVES

Els participants han de portar en tot moment la documentació necessària. Cada participant és responsable de seu propi equipatge, documentació i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions, normatives i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució. Aquest programa i les seves normes han estat editades en data 1 abril 2017 i anul·len a les anteriors.


FORMES DE PAGAMENT

Per poder garantir la plaça d’una sortida, un cop confirmada una reserva, cal fer tot seguit el pagament corresponent de la bestreta o paga i senyal d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.  Els pagaments es poden fer:

1.- Personalment a les nostres oficines, en efectiu o targeta, de dilluns a divendres de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

2.- Per Internet a través de la nostra web (amb targetes VISA o MASTERCARD) – Apartat: Pagaments / Pagos.

3.- Per Línia Oberta de CaixaBank (Clients de La Caixa): Apartat “Pagaments a tercers” amb codi entitat: 0431778

4.- Per ServiCaixa (Caixers automàtics de CaixaBank): Apartat “Pagaments a tercers” (sense codi de barres) amb codi entitat: 0431778

Nota important: A CaixaBank (La Caixa) NO es poden fer pagaments a les finestretes amb empleats, cal fer-ho exclusivament als caixers automàtics de SERVICAIXA. Cal buscar l’apartat: PAGAMENTS / PAGAMENTS A TERCERS (sense codi de barres): Entitats, col·legis, associacions, etc. Recordeu que no heu d’escriure el número de compte. Només el codi d’entitat de Centre Europeu de 7 xifres:  0431778.

Cal fer cada pagament diferent per separat. No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Berlín


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online


CONDICIONS GENERALS DE VIATGES I EXCURSIONS

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.

ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines.

Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.

CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

CANCEL·LACIONS DE VIATGES – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.


IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.


Centre Europeu de Barcelona – Activitats i Viatges Culturals                            

Av. Diagonal 441 (xamfrà Muntaner) – Barcelona – Horari: 17 a 20,30 h  – Tels. 93.430.99.79 – 93.532.02.19 – 687.560.502

www.CentreEuropeu.cat – www.CentroEuropeo.es – E-mail: info@centroeuropeo.es – AV-GC 3728