Programa Mensual

El Tren Groc del Pirineu Francès – 22-23 juliol – 7 h

Viatge Cultural – Cap de Setmana – 22-23 juliol 2017 (2 dies)

El Tren Groc – El Carrilet del Conflent a la Cerdanya  – Els Pirineus Orientals de França

Vilafranca de Conflent – Font Romeu – Mont-Lluis – Art romànic, història i paisatges del Pirineu

PRESENTACIÓ

Us presentem un atractiu viatge de cap de setmana al Pirineu Francès, on podrem gaudir, des del tradicional Tren Groc, dels meravellosos paisatges del Parc Natural dels Pirineus Catalans. Gràcies a aquesta mítica línia ferroviària descobrirem, d’una manera relaxada i alhora emocionant unes noves perspectives de les comarques pirinenques del Conflent i La Cerdanya.


ITINERARI & VISITES

DISSABTE 22 JULIOL 2017: Del Conflent a La Cerdanya en tren – El Pirineu Oriental Francès

Sortida en autocar a les 7 h del matí des del Centre amb les parades habituals. Ens dirigirem cap a La Jonquera i la Catalunya Francesa. Arribarem a Vilafranca del Conflent, una de les poblacions més interessants del Pirineu per la seva privilegiada situació al peu del Canigó (2.784 m), amb atractius carrers, l’església romànica i la silueta del Fort Libèria.

A primera hora de la tarda farem el viatge en el Tren Groc del Pirineu Francès. El petit carrilet groc és una línia molt original i singular. Sense presses i a una velocitat d’uns 30 km / hora el petit trenet fa un espectacular itinerari des del Conflent a La Cerdanya amb revolts, rampes, túnels, viaductes i ponts penjats, tot travessant atractius paisatges. Puja fins 1.592 metres d’alçada i té dos grans viaductes, el Pont Sejourneé i el famós Pont Gisclard. Finalment arribarem a les terres de la Cerdanya. A Font Romeu, podrem veure l’ermita de la Mare de Déu, les fonts de les aigües miraculoses, el Mirador del Calvari i els seus entorns, amb atractius boscos d’avets, pícees i pins negres. Després continuarem amb el nostre autocar i ens allotjarem i soparem a l’hotel de Bellver de Cerdanya.


DIUMENGE 23 JULIOL 2017:  Art, història i paisatges del Pirineu – Mont Lluís – Els Angles – Matamala – Formiguera

Avui, després d’esmorzar, anirem amb l’autocar a conèixer alguns dels millors paisatges de la Cerdanya Francesa i el Capcir. En primer lloc, anirem a Montlluís, petit nucli francès emplaçat en un lloc estratègic, en la confluència de l’Alta Cerdanya, el Conflent i el Capcir. Es una població històrica que destaca per les seves fortificacions militars, ideades per l’enginyer francès Vauban el 1679, i ordenades pel rei Lluís XIV, un cop signat el Tractat dels Pirineus el 1659. Actualment són declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Després entrarem a les terres del Capcir. Veurem bonics paisatges en uns indrets d’alta muntanya envoltats de grans prats, boscos i pastures. Si el dia és clar, veurem magnífiques panoràmiques del Pirineu i dels seus cims, com el Pic Carlit (2.921 m), el Cambra d’Ase (2.747 m), el Puigmal (2.910 m), el Serrat dels Llops (2.344 m), etc. Seguirem la ruta de Les Angles i el Llac de Matamala i ens arribarem fins al pintoresc poble de Formiguera o Formiguères, amb l’església romànica de Santa Maria, documentada l’any 873. Tornarem a dinar a l’hotel de Bellver. A la tarda retornarem cap a Barcelona pel Túnel del Cadí, amb arribada a les 20,30 h aprox.


REUNIONS PREPARATÒRIES DEL VIATGE:  Dijous 13 de juliol 2017 a les 18 h i 19 h

Són 2 reunions iguals, podeu venir en el vostre horari preferit.  Recomanem l’assistència.


PREU DEL VIATGE:  168 € – Preu per persona compartint habitació doble – Suplement hab. individual: + 35 € (Places limitades)

Forma de pagament: 51 € de bestreta de reserva al formalitzar la inscripció.

La resta com a màxim fins al dia de la reunió.


EL PREU INCLOU:

Viatge i tots els desplaçaments i excursions en autocar.

Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies culturals del Centre Europeu

Allotjament a l’Hotel Bellavista de Bellver de Cerdanya (2**)

Pensió completa a l’hotel (sopar dissabte + esmorzar i dinar diumenge). El dissabte és recomanable portar el dinar de pícnic.

Assegurança de viatge. Impostos i taxes locals.

Nota: El tiquet del tren es pagarà directament a Vilafranca de Conflent (uns 15 € aprox).


NOTES IMPORTANTS:

El Tren Groc es un petit tren de muntanya amb més de 100 anys de funcionament. La seva circulació pot estar afectada per causes meteorològiques, avaries tècniques, incidències, etc. En cas de mal temps, avaries o alteracions imprevistes del servei ferroviari, el trajecte afectat es faria alternativament amb el nostre autocar per la mateixa ruta.

A causa dels horaris del tren (sortida de Vilafranca de Conflent a les 13,50 h i arribada a Font Romeu a les 15,25 h), us recomanem que el dissabte us porteu el dinar de casa, pícnic, entrepans, etc… 


HORARIS i PUNTS de SORTIDA de l’AUTOCAR:

-A les 7,00 h: c. Muntaner 213, entre l’Av. Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), al costat del Centre Europeu.

-A les 7,05 h: c. València 266 (Parada bus entre Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia, junt Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia).

-A les 7,10 h: c. València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a la vora Metro L2-L5, Sagrada Família).

-A les 7,20 h: Av. Meridiana 388 (Matalasseria, xamfrà Passeig Fabra i Puig, junt Metro L1, Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal).


Abiertas las inscripciones. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 


Pagos online con VISA o MASTERCARD:  Pagament onlineAVISOS i NORMATIVES

Menjars:  El dissabte és recomanable portar el dinar de pícnic que es podrà portar de casa o comprar en l’ àrea de servei on pararem a esmorzar. La resta d’ àpats (sopar dissabte + esmorzar i dinar diumenge), es faran a l’ hotel.

Entrades: Totes les sortides, excursions i trasllats en el nostre autocar estan sempre incloses en el preu i per això, no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu. Les possibles entrades opcionals a museus, castells, monuments, espectacles, … trens, funiculars, telefèrics, vaixells, … etc. es pagaran directament al lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies. En general són quantitats molt petites. A més en tots aquests casos sempre procurem obtenir descomptes especials i preus reduïts de grup, si és possible.

Vestuari: Recomanem portar un calçat antilliscant i un vestuari adequat i còmode per viatjar, caminar i moure’s sense dificultat durant les visites.

Documentació: A tots els viatges cal portar la documentació necessària (DNI i Passaport) en vigor i recomanem portar també la Targeta Sanitària. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.


FORMES DE PAGAMENT

Per poder garantir la plaça d’una sortida, un cop confirmada una reserva, cal fer tot seguit el pagament corresponent de la bestreta o paga i senyal d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

Els pagaments es poden fer :

1.- Personalment a les nostres oficines, en efectiu o targeta, de dilluns a divendres de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

2.- Per Internet a través de la nostra web (amb targetes VISA o MASTERCARD) – Apartat: Pagaments / Pagos.


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online

No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Viatge al Tren Groc


   


Condicions Generals dels Viatges i Excursions

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.

ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.

CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

CANCEL·LACIONS DE VIATGES – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.


IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.


AVISOS i NORMATIVES

Documentació: A tots els viatges cal portar la documentació necessària (DNI / Passaport) en vigor. És aconsellable portar alguna targeta tipus VISA o similar. Cada participant és responsable del seu equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

Seients: No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja al vehicle. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturó de seguretat és obligatori.

Notes: L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució. Aquestes normes han estat editades en data 1 març 2017 i anul·len a les anteriors.


Viatges Culturals Centre Europeu – Av. Diagonal 441  (Muntaner) – Barcelona –

Tels. 93.430.99.79 – 687.560.502  – 

AV-GC 3728