Return Share
Els 5 pobles blancs més bonics de Cadis
Els 5 pobles blancs més bonics de Cadis
Compartir Post
Art Història Natura

A la província de Cadis, podem trobar castells amb segles d’història, cases emblanquinades amb teules vermelles o penya-segats que desperten l’ànima. Descobreix amb nosaltres quins són els 5 pobles blancs més bonics de Cadis, on la lluminositat dels seus paisatges amb Àfrica a l’horitzó, et deixaran una empremta inoblidable.

 

 

1. Arcos de la Frontera

 

Porta d’entrada a la Ruta dels Pobles Blancs, Arcos de la Frontera és considerat un dels pobles més bonics d’Espanya. Hi ha constància de petjades dels seus primers pobladors prehistòrics i romans però a qui deu la ciutat la seva actual fisonomia és a la cultura musulmana, on va arribar a formar part d’un regne taifa governat per berbers al s. XI. És agradable passejar per la xarxa d’estrets i evocadors carrers de casc antic i visitar la Plaça del Cabildo.

Es conserven joies monumentals com el Castell dels Ducs (s. XV), la Porta de Matrera (s. XI-XIV) i les restes del recinte emmurallat, els seus palaus i cases senyorials, la Basílica de Santa Maria, l’Església de Sant Pedro, a més de nombrosos temples, capelles i convents. Si vols conèixer aquesta població, participa en el nostre viatge de senderisme cultural als pobles blancs de Cadis.

2. Zahara de la Sierra

 

Zahara es cabdella al voltant d’un penyal elevat amb vista a un embassament turquesa. Situada 17 km a nord de Grazalema, sobre el vertiginós Port dels Coloms, de 1357 m d’altitud, és un dels pobles blancs més bonics de Cadis.

Els seus carrers són un entramat laberíntic, amb belles cases emblanquinades, florits balcons plens de buguenvíl·lies fúcsies i espectaculars miradors a la serra, a l’ombra de la barroca Església de Santa Maria de Taula, de la s. XVIII. Per sobre s’eleva el malmès castell de Zahara, de la s. XII. La seva recaptura per part de la Granada àrab a 1481 va esperonar els cristians per reconquistar el que quedava de l’Espanya àrab.

 

3. Grazalema

 

A la Serra de Grazalema trobem aquest encantador poble blanc gadità que gaudeix d’un microclima especial (ostenta l’índex pluviomètric més alt de la Península). L’origen de Grazalema coincideix amb la ciutat romana de Lacílbula. 

Les joies de la vila són l’Església barroca de la Mare de Déu de l’Aurora, al costat de la qual es donen cita l’Església de Sant Josep, la Parròquia de La nostra Senyora de l’Encarnació, l’Església de Sant Joan i les ermites del Calvari i dels Àngels. Famosa per les seves tradicionals mantes, aquestes s’exposen al costat d’altres oficis artesanals al Museu d’Artesania Tèxtil. Viatge amb nosaltres i descobreix Grazalema i els seus paisatges de natura !

 

4. Olvera

Olvera neix entre fileres d’oliveres a la límit nord de Parc Natural Serra de Grazalema. Una mica més ‘terrós’ que altres pobles blancs, en el passat va ser refugi de bandolers. Hi destaca el Castell Àrab, de la s. XII; l’església neoclàssica de la dècada de 1840; el Santuari del Remei, de la s. XVII; i la fascinant Casa de la Cilla, que acull el Museu de “La Frontera i dels Castells” dedicat a la història de la frontera i els castells.

5. Alcalá de los Gazules

El Parc Natural dels Alcorconales i la Serra de l’Aljub conformen l’espectacular marc que envolta el poble d’Alcalá de los Gazules, també declarat Conjunt Històric-Artístic i on destaquen les ruïnes del seu castell, l’Església Major de Sant Jordi, la Casa del Cabildo, les seves fonts d’origen àrab, els seus pous, el convent de Santa Clara i el convent de Sant Domingo i el Santuari de Nuestra Señora de los Santos, on se celebra tots els anys una popular romeria.

Descobreix més poblacions de la Ruta dels pobles blancs en la pàgina web de turisme de Cadis.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar