Programa Mensual

Els Llacs de Tristaina – El Pirineu d’Andorra -22-23 juliol -7h

Cap de setmana 22 i 23 de juliol 2017 (2 dies)

Viatge de Natura als Pirineus d’Andorra i França – Els 3 estanys de Tristaina

Les Valls d’Ordino, les terres altes d’Andorra – L’Estany Blau, els confins d’Occitània – Els grans paisatges dels Pirineus

ITINERARI i VISITES

DISSABTE 22 JULIOL 2017: EL PRINCIPAT D’ ANDORRA – ELS 3 ESTANYS DE TRISTAINA

Un viatge als Pirineus d’Andorra i d’Occitània que us recomanem especialment, ja que veurem uns espectaculars indrets de natura i uns paisatges d’alta muntanya, molt poc coneguts i que només son visitables en aquestes èpoques de l’any.

Sortida a les 7,00 h en autocar del Centre, amb les parades habituals. Després de fer una parada per esmorzar, amb el nostre autocar ens dirigirem al Principat d’Andorra, concretament a la capçalera de la Vall d’Ordino, al nord-est del país. Des de les instal·lacions de l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís farem un atractiu recorregut circular a peu (*) per un dels més encisadors paisatges pirinencs, el circ lacustre de Tristaina.

Bressol del riu Valira Nord, i format per tres llacs truiters, l’estany de Baix, l’estany del Mig i l’ estany de Més Amunt, aquest és un espectacular paratge d’alta muntanya resultat de l’acció erosiva de l’última glaciació, un exemple de llibre de geologia d’un típic circ glacial situat als peus del Pic de Tristaina (2.876 m), un dels cims andorrans més freqüentats pels muntanyencs.

Al vespre soparem i ens allotjarem a l’Hotel Mercure Andorra (4 ****).


DIUMENGE 23 JULIOL 2017: L’ESTANY BLAU, ELS CONFINS D’ OCCITÀNIA – EL PORT DE SIGUER, EL PAS DEL NORD

Després d’esmorzar a l’hotel ens traslladarem novament a la capçalera de la Vall d’Ordino. Molt a prop del petit poble muntanyenc de El Serrat, i encara en territori andorrà, seguirem un sender (*) que ens endinsarà en la bella Vall de Rialb, una bonica vall emplaçada sota l’immens Pic de Font Blanca que, amb 2.903m, és una de les muntanyes més elevades d’Andorra.

El camí, ja convertit en corriol, ens menarà fins al coll del Port de Siguer, per on passarem a França i continuar fins a l’encisador estany Blau, un remot paratge on gaudirem d’esplèndides vistes sobre les agrestes i alhora esmolades muntanyes i altes valls dels Pirineus d’Occitània. Un fantàstic dia pels Pirineus més salvatges, on amb sort contemplarem les cabrioles de l’ isard, sentir els aguts crits d’alerta de la marmota, pressentir el xipolleig de l’aigua provocat per la truita comuna o presenciar el vol elegant del trencalòs. A la tarda tornarem a Barcelona, on arribarem a les 21 h, aprox.


REUNIÓ PREPARATÒRIA: Dimarts 11 de juliol, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.


HORARIS i PUNTS de SORTIDA de l’AUTOCAR:

-A les 7,00 h: c. Muntaner 213, entre l’Av. Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), al costat del Centre Europeu.

-A les 7,05 h: c. València 266 (Parada bus entre Rambla Catalunya i Passeig Gràcia, junt Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia).

-A les 7,10 h: c. València 460 (Parada bus entre Marina i Lepant, a la vora Metro L2-L5, Sagrada Família).

-A les 7,20 h: Av. Meridiana 388 (xamfrà Passeig Fabra i Puig, junt Metro L1, Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal).


PREU TOTAL DEL VIATGE:  224   

Preu per persona compartint habitació doble. Suplement habitació individual: + 35 €  (Places limitades)

Forma de pagament: 72 € de bestreta de reserva al formalitzar la inscripció.

La resta com a màxim fins al dia de la reunió preparatòria.


EL PREU INCLOU:

Viatge i totes les excursions en autocar. Acompanyament dels Professors i Monitors Culturals del Centre Europeu.

Estada a l’Hotel Mercure Centre Andorra (4****).

Règim de Mitja Pensió (sopar i allotjament del dissabte, i esmorzar del diumenge).

Assegurança mèdica de viatge. Taxes i impostos locals.


Nota: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives. El preu inclou tots els desplaçaments i sortides en els nostres autocars, i per això no cal pagar-ne cap quantitat addicional durant els viatges.


El PREU NO INCLOU:

l’esmorzar del dissabte (lliure en ruta), el dinar del dissabte (tipus pícnic a la muntanya  i que caldrà dur-lo  enllestit de casa); el dinar del diumenge (tipus pícnic a la muntanya – durant el viatge, els responsables del grup indicaran on i quan es podran fer-ne les compres necessàries); el sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que afecti o retardi la tornada a Barcelona; les begudes ni cap extra a l’hotel.

Com és habitual, el preu tampoc no inclou els imports de les visites o activitats no contemplades en la programació del viatge,… museus, monuments, utilització de transports públics, etc …  i que es poguessin realitzar de forma improvisada o voluntària.

Totes aquestes activitats serien sempre opcionals i es pagarien al mateix lloc de visita, ja que la seva realització dependria de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles


Abiertas las inscripciones. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 


Pagos online con VISA o MASTERCARD:  Pagament online


(*) DADES TÈCNIQUES RUTES A PEU:

 Caminada Tristaina (migdia i tarda dissabte): Estació esquí Ordino Arcalís (2.230 m) – Estany Baix (2.280 m) – Estany Mig (2.230 m) – Estany Més Amunt (2.345 m) – Estació esquí Ordino Arcalís. Desnivells acumulats: +250m (pujada) / -250m (baixada); Longitud total: 5km; Durada total (sense comptar aturades i depenent ritme grup): 2h; Tipus camí: sender i corriol pedregosos i probablement humits. Caminada No Adaptable.

Caminada Estany Blau (matí i migdia diumenge): Aparcament (1.790m) – Port Siguer (2.397m) – Estany Bau (2.340m) – Tornada. Desnivells acumulats: +680m (pujada) / -680m (baixada); Longitud total: 11km (anada i tornada incloses); Durada total (sense comptar aturades i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 3h 30min; Tipus camí: sender i corriol pedregosos i probablement humits. Caminada Adaptable.

 Equip / material: aigua, pica-pica energètic, roba impermeable/abric (anorac o tallavent, folre polar i guants), ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis), protecció antimosquits, bastons de tresc (aconsellables / roseta estreta) i botes de muntanya.


AVISOS i CONSELLS PRÀCTICS:

Important: per participar en totes les activitats que es desenvolupin en el medi natural, cal seguir les indicacions detallades al full “Caminades: Suggeriments i Advertiments”. El no llegir-lo o el desconeixement de la seva existència, no eximeix el participant de la seva responsabilitat.

Programació del viatge: Com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals i zones de muntanya, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.

Transport  local: les despeses derivades dels mitjans de transport públic i/o privat utilitzats voluntàriament i/o opcionalment, correran a càrrec de cada participant.

Pícnics: per tal d’optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de varis esmorzars tipus pícnic a la natura i/o llocs habilitats. A tal efecte, els responsables del viatge indicaran durant la seva realització on i quan adquirir les provisions necessàries. Si unes condicions meteorològiques desfavorables o altres imprevistos poguessin desaconsellar-ne la realització, el pícnic se substituiria per l’opció de dinar per lliure en algun àrea de servei, per lliure en alguna població amb bars/restaurants, o bé improvisar-hi un dinar de grup en un bar/restaurant determinat. En qualsevol cas l’ import correria a càrrec de cada persona i s’abonaria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma: l’idioma que faran servir els Professors i Guies del Centre Europeu serà el català. De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, es faran en castellà tots els aclariments que calguin.

Documentació: en tots els viatges cal portar sempre el DNI i/o el PASSAPORT, no caducats.

Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de més d’un dia, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica no inclou l’anul·lació del viatge. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines.

A part, també recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


FORMES DE PAGAMENT

Per poder garantir la plaça d’una sortida, un cop confirmada una reserva, cal fer tot seguit el pagament corresponent de la bestreta o paga i senyal d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 Els pagaments es poden fer per: 

1- Personalment a les nostres oficines, en efectiu o targeta, de dilluns a divendres de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

2- Internet a través de la nostra web (amb targetes VISA o MASTERCARD) – Apartat: Pagaments / Pagos.

3.- Per Línia Oberta de CaixaBank (Clients de La Caixa): Apartat “Pagaments a tercers” amb codi entitat: 0431778

4.- Per ServiCaixa (Caixers automàtics de CaixaBank): Apartat “Pagaments a tercers” (sense codi de barres) amb codi entitat: 0431778

Nota important:  A CaixaBank (La Caixa) NO es poden fer pagaments a les finestretes amb empleats, cal fer-ho exclusivament als caixers automàtics de SERVICAIXA. Cal buscar l’apartat: PAGAMENTS / PAGAMENTS A TERCERS (sense codi de barres): Entitats, col·legis, associacions, etc. Recordeu que no heu d’escriure el número de compte. Només el codi d’entitat de Centre Europeu de 7 xifres:  0431778.  Cal fer cada pagament diferent per separat. No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Viatge a..


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online

Consulteu també l’apartat de “Normatives dels viatges i excursions” amb les condicions generals per les cancel·lacions.


Condicions Generals dels Viatges i Excursions

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.

ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines. Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.

CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

CANCEL·LACIONS DE VIATGES DE DIVERSOS DIES DE DURADA – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

 Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.


IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització, o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.


AVISOS i NORMATIVES

Els participants han de portar sempre la documentació necessària per a cada viatge (DNI / Passaport) en vigor. Cada participant és responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució.

Nota: Aquest programa i les seves normatives ha estat actualitzat amb data 20 abril 2017. Qualsevol modificació imprevista s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.


Viatges Culturals Centre Europeu – Av. Diagonal 441  (Muntaner) – Barcelona – Tels. 93.430.99.79 – 687.560.502 –     AV-GC 3728