Programa Mensual

Mercats de Nadal del Rosselló – Colliure (França)

Centre Europeu  –  Secció Cultural  –  Viatges

Viatge Cultural –  Pont de la Constitució  –  6 i 7 Desembre 2013  (2 dies – Divendres i Dissabte)

El Rosselló : Del Canigó a la Costa Vermella – Illa de Tet – El Paratge Natural dels Orgues – El típic Mercat Nadalenc de Cotlliure – La ciutat de Perpinyà  (França)


Un atractiu viatge (2 dies) pel Pont de la Constitució. Farem una ruta per la Catalunya Francesa, amb visita al sorprenent paratge natural dels Orgues de L’Illa de Tet, amb uns bonics panorames al peu de la mítica muntanya del Canigó. Veurem també els magnífics paisatges de la Costa Vermella del Rosselló i el típic Mercadet de Nadal de la pintoresca vila de Cotlliure, on podrem reviure la nostra història.

Orgues-Illa-2ITINERARI I VISITES :

DIVENDRES  6  DESEMBRE:   LA CATALUNYA FRANCESA – ILLA DE TET – ELS ORGUES

Sortida en autocar a les 7,00 h del Centre amb les parades habituals, cap a La Jonquera i la Catalunya Nord, fins arribar a les terres del Conflent i la bonica població de Vilafranca. Es una de les poblacions monumentals més interessants del Pirineu. La vila, perfectament conservada, es un veritable llibre històric de pedra que ens porta  segles enrere al record de l’època medieval amb la seva privilegiada situació geogràfica al peu del Canigó, al cor del Conflent. La vila fou fundada el 1092 pel comte Guillem Ramon i es troba envoltada de muralles, amb carrers típics, cases antigues, botigues d’artesans, tallers, el castell de Fort-Libèria, etc.

A primera hora de la tarda anirem a L’Illa (Ille-sur-Têt) i veurem els Orgues, un espai natural protegit. Es un lloc insòlit i màgic. Les roques de color ocre i terrós han estat modelades pel temps, el vent, les aigües i l’erosió i constitueixen sorprenents formes anomenades “Xemeneies de Fades”, com la famosa “Sibil.la”. Es un lloc únic amb el rerefons dels Pirineus i del Canigó, i amb els colors canviants del final de la tardor. Es un dels paratges mes curiosos i sorprenents del Rosselló. Molt proper es troba el poble, amb carrers i racons pintorescos, les restes de les muralles, l’antic Hospici i l’església romànica de Nostra Senyora de la Rodona. Al capvespre anirem a la ciutat de Perpinyà, la capital del Rosselló. Sopar i allotjament a l’hotel.


DISSABTE  7  DESEMBRE:    ELS  MERCATS  NADALENCS  –  PERPINYÀ  –  COTLLIURE 

Esmorzar a l’hotel. Desprès donarem una volta per la ciutat de Perpinyà per veure l’ambient pre-nadalenc i els seus carrers comercials. Posteriorment ens traslladarem amb l’autocar cap a la Costa Vermella. A Canet de Rosselló veurem el bonic Estany de Sant Nazari, amb els aiguamolls que connecten amb el Mediterrani i la freqüent presència de colònies d’aus aquàtiques i flamencs.

Molt a la vora trobarem Cotlliure, una població que sempre val la pena visitar i que és un dels pobles més bonics i atractius de França.  Cotlliure, la “vila dels pintors”, fou una de les poblacions preferides per Picasso, Bracque, Matisse, Chagall, Derain i molts d’altres  artistes. Al cementiri hi ha la tomba d’Antonio Machado, el gran poeta espanyol mort en l’exili el 1939, al final de la Guerra Civil Espanyola.

D’altra banda, en aquest dies hi trobarem al Castell Reial de Cotlliure, el típic mercadet nadalenc anomenat “La Cour de Noël”, amb exposicions, productes regionals catalans, tallers artesanals, pessebres, gastronomia, enologia i diverses animacions culturals i cíviques. Cotlliure deixa sempre un record inoblidable.  A la tarda retornarem a Barcelona per l’autopista amb arribada prevista a les 21 h aprox.  ▶►

Perpignan-2


Perpignan-3HORARIS i PUNTS de SORTIDA:  Divendres 6 desembre 2013

 – 7,00 h del c.Muntaner, entre l’Av. Diagonal i Londres (vorera del Bar Velòdrom), al costat del Centre Europeu.

– 7,05 h del c.València 266 (a la vora del Metro L3-L4 i Renfe, Passeig de Gràcia)

– 7,10 h del c.València 460 (a la vora del Metro L2-L5, Sagrada Família)

– 7,20 h de l’Av. Meridiana 388 (xamfrà Passeig de Fabra i Puig, a la vora del Metro L1, Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal). 


REUNIÓ PREPARATÒRIA DEL VIATGE: Dimarts 3 desembre a les 19,30 h al Centre. 


PREU  DEL VIATGE 186 €

Forma de pagament:  80 €  a l’hora de formalitzar la reserva.

La resta del pagament com a màxim fins la data de la reunió preparatòria.

Suplement habitació individual: + 35 €  (Places limitades)  –   Suplement No-Socis: + 20 €

EL PREU INCLOU:

-Viatge i tots els desplaçaments i excursions en el nostre autocar.

-Explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

-Estada a l’Hotel Ibis-Perpignan-Centre (2**).

-Vegeu l’hotel a: www.accorhotels.com

-Règim de MP (mitja pensió a l’hotel) que inclou el sopar del divendres i l’esmorzar-buffet del dissabte, en habitació doble amb dutxa/bany.

-Assegurança de viatge.

-En aquests viatges culturals NO hi han excursions facultatives. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es realitzin amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge, i en conseqüència no cal pagar cap altre quantitat addicional durant el seu desenvolupament.

EL PREU NO INCLOU:

No s’inclouen els dinars que seran lliures en les diverses poblacions i ciutats que visitarem al migdia, a on hi ha nombrosos restaurants, bars, cafeteries, etc…

Com fem habitualment, les visites opcionals a museus, monuments, castells, parcs naturals, coves, etc… i els possibles viatges en transports públics, tramvies, trens, funiculars, embarcacions, etc… es pagaran directament al lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup.

Entrada al Paratge Natural dels Orgues de L’Illa de Tet: uns 4 €  (pagament al lloc).


DOCUMENTACIÓ i VESTUARI:

A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI.  Recomanem portar un calçat i vestuari còmode i adequat per viatjar, caminar i moure’s sense dificultat. FORMES DE PAGAMENT:

Personalment al Centre, per ingrés amb targeta a través de la nostra web, per ServiCaixa o per ingrés bancari.

 -Titular: Centre Europeu de Barcelona – Centre Europeu d’Estudis Internacionals

 -Pagaments automàtics amb targeta VISA o MASTERCARD  pel nostre web  www.CentroEuropeo.es   (Apartat Pagaments)

 -ServiCaixa – Línia Oberta de La Caixa: Codi especial per a pagaments a tercers: 0164 338

 -Compte La Caixa: 2100 -1320 – (32) – 0 2000 51420 – (Atenció: No s’utilitza per ServiCaixa. En aquest cas es fa servir l’esmenta’t Codi Especial).

-Catalunya Caixa:  2013 -0076 -(18)- 0 2011 29 113

IMPORTANT: Cal fer cada pagament diferent per separat.  En fer els pagaments cal escriure clarament el nom i cognom de cada persona, i el viatge o excursió, en cada apartat per evitar confusions:  Exemple: Jordi Garcia – Rosselló

AVÍS: El contingut del programa ha estat actualitzat amb data 20-10-2013. Qualsevol modificació se n’actualitzaria automàticament al web, i únicament es notificaria de manera directa i personalitzada a totes aquelles persones que haguessin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de la modificació.


ORG.TEC.: GC-786 – Viatges Tot-Turisme, Sallent – Barcelona 

Condicions Generals i Anul·lacions: Consulteu el Full de Normatives.


Centre Europeu – Activitats Culturals

Av. Diagonal 441 (xamfrà Muntaner) – Barcelona  – Horari de visites: 17 a 20 h

Tel. 93.430.99.79 – 93.532.02.19 – 687.560.502

www.CentroEuropeo.es  –  www.CentreEuropeu.cat  –  E-mail: info@centroeuropeo.es

Colliure-3