Programa Mensual

Bulgària, patrimoni de la humanitat – Sofia -19-26 agost –

BULGÀRIA, EL COR DELS BALCANS

Els grans monestirs búlgars, patrimoni de la humanitat.

Rila – Shipka – Arbanassi – Veliko Tarnovo – Plovdiv – La ciutat de Sofia. 

Us presentem un atractiu viatge cultural a Bulgària. És un país situat al sud-est d’Europa, al cor de la Península dels Balcans, a la riba del Mar Negre i del Danubi. Aquesta situació geogràfica el col·loca en un encreuament de camins entre Europa i Àsia. A cavall entre Orient i Occident, Bulgària s’ha convertit en la cruïlla de cultures més concorreguda d’Europa. Romans, bizantins, búlgars, eslaus, turcs, …

Per aquí van passar gairebé tots els imperis de la història europea i tots hi han deixat la seva empremta. Es van aixecar castells, fortificar ciutats, construir mesquites i consagrar esglésies i la cultura búlgara es va enriquir amb el millor de cada societat. Durant aquest viatge, ens submergirem en aquest sorprenent i poc conegut país, visitant des de la capital Sofia, una de les ciutats més antigues d’Europa, fins als racons més interessants del seu interior, on enmig de les muntanyes trobarem veritables obres d’art i espectaculars monuments de gran bellesa.


REUNIONS PREPARATÒRIES:

El DIMECRES 5 de JULIOL es realitzaran unes reunions informatives amb els participants per explicar i comentar els itineraris i visites.

Horari: 17,30 h i 19,00 hores. Són dues reunions iguals. Podeu venir en el vostre horari preferit. Recomanem l’assistència.   


HORARIS DELS VOLS:  Barcelona – Sofia  /  Sofia – Barcelona – Via Frankfurt  (Lufthansa)

Sortida Barcelona: dissabte 19 agost – Presentació 5,00 h matí – a la Terminal T1 mostradors de Lufthansa

Vol LH1139-1426 – Sortida BCN 06,50 h – Frankfurt 10,00 h – Arribada a Sofia a les 13,10 h

Sortida Sofia: dissabte 26 agost  – Vol LH1427-1136 – Sofia 14,20 h – Frankfurt 17,50 h – Arribada a Barcelona a les 19,30 h
Viatge Cultural a Bulgària

Preu total del viatge: 1.560 € 

Preu per persona en habitació doble compartida. Suplement habitació individual: +290 € (Places limitades)

Viatge en avió i excursions en autocar.

Hotels a Sofia, Plovdiv i Veliko Tarnovo AD + 3 dinars en ruta. 


Forma de pagament:

-Primer pagament: 80 € al fer la inscripció.

-Segon pagament: 450 € de bestreta de reserva per confirmar el viatge.

-Tercer pagament: La resta del pagament com a màxim fins al 6 de juliol.


IMPORTANT: Les persones que vulguin fer una reserva tindran que pagar la bestreta indicada, per poder garantir la plaça del vol. 


EL PREU INCLOU: 

Vols en classe turista Barcelona – Sofia i retorn, segons els horaris i enllaços indicats anteriorment.

Excursions i sortides en autocar.

Estada en 3 hotels en règim AD d’allotjament i esmorzar bufet:

-Sofia: Radisson Blu Grand 5***** (3 nits) – www.radissonblu.com

-Plovdiv: Grand Hotel Plovdiv 5***** (2 nits) – www.grandhotelplovdiv.bg

-Veliko Tarnovo: Meridian Hotel Bolyarski 3*** (2 nits) – www.bolyarski.com

Dinars en restaurant durant les excursions dels dies 21, 23 i 25 Agost.

Assegurança d’assistència en viatge. Impostos i taxes locals.

Visita de la ciutat de Sofia amb entrades al Museu Nacional de Història i església Boiana.

Visita del Monestir de Rila.

Visita de la ciutat de Plovdiv amb entrades al Teatre Romà, Museu Etnogràfic i la Casa Museu.

Visita del Monestir de Bachkovo.

Visita de la Tomba Tràcia de Kazanlak i Museu Rosa.

Visita del Museu Etnogràfic d’ Etara.

Visita de Veliko Tarnovo i turó dels tsars.

Assistència a l’Espectacle de Llum i So a la fortalesa Tsaverets.

Visita  d’Arbanassi.

Visita del Monestir de Troyan i de la ciutat-museu de Koprivishtitsa.


NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives ni despeses imprevistes. Totes les sortides i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


ITINERARI i VISITES

 DISSABTE 19 D’ AGOST: SORTIDA DE BARCELONA  –  ARRIBADA A SOFIA

Presentació a l’Aeroport de Barcelona al mostrador i hora indicada anteriorment,  on els Guies del Centre Europeu que ens acompanyaran durant  tot el viatge ens estaran esperant. Un cop realitzats els tràmits de facturació, embarcarem en el vol que ens portarà a Sofia, via Frankfurt. Desprès de l’arribada i de recollir l’equipatge, ens dirigirem en autocar a l’hotel de Sofia on ens allotjarem i repartirem les habitacions. Després de descansar una estona, tindrem un primer contacte amb la ciutat.


DIUMENGE 20 D’ AGOST: VISITA A LA CIUTAT DE SOFIA

Avui dedicarem el dia a la descoberta de la ciutat de Sofia. Començarem el nostre recorregut ascendint al Mont Vitosha, massís muntanyós situat als afores de la capital que s’enlaira a 2.290 metres i des d’on gaudirem d’unes esplèndides vistes. De tornada, ens  aturarem a visitar la Església de Boiana. El monument va ser declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979. L’església és cèlebre pels seus frescos, realitzats el 1259, que representen un dels exemples més complets de l’art medieval búlgar.

Coneixerem també el Museu Nacional d’Història que compta amb una vasta col·lecció de més de 650.000 peces històriques que daten des de la Prehistòria fins a la època moderna. Després continuarem la visita del centre de la ciutat. Entre els seus monuments més destacats està la Catedral d’Alexandre Nevski, un dels símbols de Bulgària, construït al S. XIX en record dels 200.000 soldats russos que van morir per la independència de Bulgària. Cal ressaltar també la famosa església de Santa Sofia, del segle VI, que dóna nom a la ciutat. Veurem la tomba del Soldat Desconegut i ens acostarem a l’Assemblea Nacional i al monument del Tsar Alexandre II de Rússia, que va alliberar el país dels turcs.

Tot seguit anirem a la plaça Nou de Setembre on s’hi troben diversos edificis oficials. Destaca l’Església de Sant Jordi, que conserva una magnífica rotonda romana del segle IV i pintures dels segles XI al XIV. Passarem per la plaça de Lenin i veurem l’Església de Santa Petra i la Mesquita Banya Bashi, bastida l’any 1576, que conserva un majestuós minaret. Finalment recorrerem l’Avinguda Vitosha, la més elegant de Sofia, principal carrer comercial i un dels llocs amb més activitat de la capital. Allotjament a l’hotel de Sofia.


DILLUNS 21 D’ AGOST: SOFIA – EL MONESTIR DE RILA – LA MUNTANYA DE BOROVETS – PLOVDIV

Al matí, desprès d’esmorzar, ens dirigirem cap al sud-oest  fins arribar al massís de Rila, el més alt del país i dels Balcans. En aquest paradís natural es troba el Monestir de Rila, el monestir ortodox més gran i visitat de Bulgària. Va ser fundat al segle X per l’ermità Sant Joan de Rila. La seva tomba es va convertir en un lloc sagrat i un centre espiritual i cultural del país. El monument representa el sentiment d’identitat cultural desprès de segles d’ocupació per l’Imperi Otomà. El monestir fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1983.

Acabada la visita dinarem a un restaurant de la zona i a la tarda, passarem per l’estació d’esquí de Borovets una de les més antigues i famoses del país. Continuarem la ruta fins a Plovdiv, la segona ciutat més gran de Bulgària. Es troba a les terres  baixes de Tràcia, a ambdues ribes del riu Maritsa, construïda sobre set turons.

Plovdiv és una de les ciutats més antigues d’Europa. Conquerida per macedonis, romans i turcs, aquesta ciutat ha conservat nombrosos vestigis del seu esplendorós  passat. Allotjament a l’hotel de Plovdiv.


DIMARTS 22 D’ AGOST: LA CIUTAT DE PLOVDIV – EL MONESTIR DE BACHKOVO – PLOVDIV

Començarem el dia visitant la Ciutat Vella de Plovdiv on coneixerem un dels símbols més significatius de la vila, el seu teatre romà del segle II perfectament restaurat. Continuarem el nostre recorregut passejant pels seus  carrers empedrats.  Actualment, la Ciutat Vella de Plovdiv es considera un veritable museu a l’aire lliure. Durant el Renaixement es van construir moltes cases ricament decorades que avui són un símbol de Plovdiv. La gran majoria d’aquestes cases es conserven en molt bon estat o estan restaurades i avui en dia acullen museus o galeries.

A la tarda, sortirem per anar al Monestir de Bachkovo, situat a 30 km de Plovdiv. Fou fundat el 1083. Saquejat pels turcs durant el segle XV, la seva reconstrucció va iniciar-se dos segles més tard.

D’aquest conjunt arquitectònic cal destacar dues esglésies força interessants: la primera, del segle XII, està dedicada a la figura de l’Arcàngel i la segona, dedicada a l’Assumpció es començà a construir el 1604. Desprès de completar la visita del monestir retornarem a l’hotel de Plovdiv, a on ens allotgem.


DIMECRES 23 D’ AGOST: PLOVDIV – KAZANLAK, LA CAPITAL DE LA VALL DE LES ROSES – VELIKO TARNOVO

Avui sortirem cap a Kazanlak, la capital de la Vall de les Roses. En aquesta ciutat visitarem una  tomba tràcia de finals del segle IV aC. La tomba que veurem és una rèplica exacte de l’original, que es troba protegida per complexos sistemes de conservació. El 1979 va ser declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Seguidament, visitarem el Museu de la Rosa on s’investiguen diferents mètodes de destil·lació. El seu jardí posseeix més de 200 espècies de roses oloroses i unes 2000 de decoratives.

Dinarem en un restaurant al costat del famós Llac Koprinka i, a la tarda, continuarem l’etapa cap a Veliko Tarnovo a través del pas de Shipka on podrem veure el Monument a la Llibertat. Aquest impressionant monument de 32 metres d’alçada fou aixecat el 1934 en memòria dels 7000 soldats russos i voluntaris búlgars que varen morir l’agost de 1877 rebutjant nombrosos atacs dels soldats turcs. Aquí, també veurem l’Església de Sant Nicolau, una excepcional construcció del 1902 que compta amb 17 campanes.

Desprès de degustar un dels millors iogurts búlgars prosseguirem l’etapa fins a Etara, on visitarem el Museu Etnogràfic que ens mostrarà les activitats artesanes dels segles XVIII i XIX. Continuació fins a l’hotel de Veliko Tarnovo a on ens allotjarem.


DIJOUS 24 D’ AGOST: VELIKO TARNOVO – VISITA A ARBANASSI – RETORN A VELIKO TARNOVO

Pel matí, ens dirigirem a Arbanassi, situada a 4 Km de Veliko Tarnovo. Es sap que aquesta població ja existia durant el Segon Imperi Búlgar. En aquella època, la noblesa de la capital Tarnovo la usava com residència d’estiu. Al llarg dels segles XVII i XVIII va assolir un gran desenvolupament comercial i econòmic. Aquesta riquesa es fa palesa en les magnífiques mansions d’aspecte fortificat amb meravellosos jardins interiors que construïren els comerciants.

Després tornarem a Veliko Tarnovo. La ciutat, situada a la riba del riu Yantra, és coneguda com la capital històrica del Segon Imperi Búlgar. Ocupada pels romans i pels bizantins, va esdevenir la fortificació búlgara més important de l’Edat Mitjana entre els segles XII i XIV i el centre polític, econòmic, cultural i religiós  principal de l’imperi. Passarem pel barri Asenov, lloc de residència dels artesans i recorrerem la vila del renaixement nacional, amb edificis del segle XVIII. Al vespre assistirem a un espectacle de llum i so. Allotjament a l’hotel de Veliko Tarnovo.


DIVENDRES 25 D’ AGOST:  VELIKO TARNOVO – EL MONESTIR DE TROYAN – KOPRIVSHTITSA – SOFIA

Al matí farem un recorregut per la part central dels Balcans. La nostra primera parada serà al Monestir de la Dormició de la Santíssima Mare de Déu, habitualment conegut com el Monestir de Troyan, fundat a finals del segle XVI.

Continuarem fins a Koprivhstitsa, població que és una autèntica vila-museu de l’arquitectura renaixentista nacional. Es va cremar en tres ocasions entre els anys 1793 i 1810 i es va reconstruir seguint una gran harmonia arquitectònica.

Els rics comerciants HI van bastir sumptuoses mansions que ens han arribat gairebé intactes. Durant la passejada que farem, podrem admirar les esplèndides façanes amb columnes i decorats interiors que representen paisatges exòtics. Dinarem i seguirem la darrera etapa fins arribar a Sofia. Allotjament a l’hotel de Sofia.

DISSABTE 26 D’ AGOST:  SOFIA – BARCELONA

Esmorzarem a l’hotel i després tindrem una mica de temps lliure per passejar o fer les últimes compres. Posteriorment anirem a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona, d’acord amb els horaris i enllaços indicats anteriorment. En arribar donarem per acabat aquest interessant viatge, del que esperem guardin un bon record.Obertes les inscripcions al viatge. Clicar aquí: Inscripció de Plaça 

IMPORTANT: Un cop rebuda la confirmació de la reserva cal fer tot seguit el pagament de la bestreta del viatge per poder garantir la plaça. No es possible guardar places sense fer aquest pagament previ.


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament onlineAVISOS IMPORTANTS

Menjars: El viatge inclou els dinars del dia 21, 23 i 25 d’ agost. La resta de dies, a fi de donar la major llibertat possible d’horaris, visites i tipus de menús als participants, els dinars i sopars seran lliures. Les poblacions i zones que visitem son llocs molt turístics, amb una àmplia i variada oferta de restaurants i cafeteries.

Visites opcionals: Com s’ha indicat anteriorment en aquests viatges culturals no hi ha excursions facultatives ni despeses imprevistes. La majoria d’entrades i visites són incloses en el preu. Les possibles entrades a altres museus, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, funiculars, trens, tramvies, embarcacions, …. etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

Vestuari: Recomanem portar un calçat antilliscant i un vestuari adequat per viatjar, caminar i moure’s sense dificultat.

Documentació i Moneda:  Bulgària forma part de la Unió Europea. Cal portar el DNI no caducat o bé el Passaport. Per raons de seguretat es recomanable portar ambdós documents i en llocs separats. És important portar efectiu (leves i euros) i també alguna targeta de crèdit VISA o similar.

Assegurances de viatge:  En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, incloem en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins uns límits determinats, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança bàsica no inclou l’anul·lació del viatge. Si alguna persona desitja una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho a les nostres oficines. A part, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

Preu del viatge: Calculat amb data 20-03-2017. En cas de variacions excepcionals de preus, tarifes i taxes es tindria que modificar el preu indicat.


NORMATIVES

Els participants han de portar en tot moment la documentació necessària. Cada participant és responsable de seu propi equipatge, documentació i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos.

No es reserven seients concrets en els autocars, per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d’arribada, puja a l’autocar. Les places es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers.

L’organització pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió, sortida o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, no segueixi les indicacions, normatives i consells dels Guies, Professors i altres responsables, o que per la seva actitud, conducta, estat físic o comportament, pugui perjudicar o alterar el desenvolupament de les activitats i la convivència entre els assistents.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mínim de 25 inscrits. La no utilització per part d’algun participant d’algun servei, activitat, visita o mitjà de transport inclòs en el preu d’una excursió o viatge, no dóna dret a cap devolució. Aquestes normes han estat editades en data de 15 de setembre 2016 i anul·len a les anteriors.


FORMES DE PAGAMENT

Per poder garantir la plaça d’una sortida, un cop confirmada una reserva, cal fer tot seguit el pagament corresponent de la bestreta o paga i senyal d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.  Els pagaments es poden fer:

1.- Personalment a les nostres oficines, en efectiu o targeta, de dilluns a divendres de 11 a 14 h i de 17 a 20 h.

2.- Per Internet a través de la nostra web (amb targetes VISA o MASTERCARD) – Apartat: Pagaments / Pagos.

3.- Per Línia Oberta de CaixaBank (Clients de La Caixa): Apartat “Pagaments a tercers” amb codi entitat: 0431778

4.- Per ServiCaixa (Caixers automàtics de CaixaBank): Apartat “Pagaments a tercers” (sense codi de barres) amb codi entitat: 0431778

Nota important:  A CaixaBank (La Caixa) NO es poden fer pagaments a les finestretes amb empleats, cal fer-ho exclusivament als caixers automàtics de SERVICAIXA. Cal buscar l’apartat: PAGAMENTS / PAGAMENTS A TERCERS (sense codi de barres): Entitats, col·legis, associacions, etc. Recordeu que no heu d’escriure el número de compte. Només el codi d’entitat de Centre Europeu de 7 xifres:  0431778.  Cal fer cada pagament diferent per separat. No oblideu escriure nom i cognom de la persona i el viatge: Exemple: Jordi Garcia – Bulgària


Pagaments online amb VISA o MASTERCARD:  Pagament online


Condicions Generals dels Viatges i Excursions

Les condicions són les reglamentàriament vigents segons la normativa de les agències de viatge de la Generalitat de Catalunya. La inscripció, tant si és personal, per internet o per altres mitjans, implica la plena acceptació de tots i cadascun dels apartats d’aquest fullet i dels programes detallats de cada viatge o sortida. Els participants tenen a la seva disposició el contracte dels viatges combinats.


ASSEGURANCES DE VIATGE

En tots els nostres viatges de més d’un dia, caps de setmana i ponts, hem inclòs en el preu una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències del viatge, fins a uns límits determinats. Es pot demanar més informació sobre aquesta pòlissa a les nostres oficines.

Normalment i llevat que s’indiqui el contrari en el programa detallat, normalment aquesta assegurança bàsica no inclou les despeses d’anul·lació. Si alguna persona vol un altra assegurança amb major cobertura o una assegurança especial d’anul·lació, cal demanar-ho en les nostres oficines. D’altra banda, recomanem portar en tots els viatges per Europa, la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si té qualsevol dubte al respecte.


CANCEL·LACIONS DE SORTIDES i EXCURSIONS D’1 DIA

A les persones que hagin pagat una sortida d’1 dia en autocar o un altre mitjà de transport i cancel·lin la sortida fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarà l’import per a una altra sortida similar. Les cancel·lacions que es produeixin dins de les 72 h anteriors a la sortida o bé la no presentació a l’hora de sortida de l’autocar no donen dret a cap devolució o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu.

 

CANCEL·LACIONS DE VIATGES  – CONDICIONS PARTICULARS DELS VIATGES EN GRUP

Tots els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractació. La causa són els pre-pagaments que imposen els diversos serveis reservats en els circuits per a grups (vols, transports, hotels, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·lació d’un participant afecta les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, a més de regir-se per les condicions generals de la normativa vigent, les cancel·lacions tenen les següents despeses particulars d’anul·lació que afecten la totalitat del preu del viatge:

1.- Despeses de gestió:  Una vegada efectuada una reserva, qualsevol cancel·lació té unes despeses de gestió de 30 euros.

2.- Despeses d’anul·lació en circuits que inclouen viatges en avió o trens AVE:

– Entre 60 i 45 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 44 i 30 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 29 i 15 dies: el 75% del preu total del viatge.

– Entre 14 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.

3.- Despeses d’anul·lació en els circuits d’autocar:

– Entre 30 i 15 dies abans de la sortida del viatge: Es produeix la pèrdua de la bestreta o paga i senyal sol·licitada per la reserva.

– Entre 14 i 7 dies: el 50% del preu total del viatge.

– Entre 6 dies i la sortida: el 100% del preu total del viatge.

– No presentació: No presentar-se a l’hora de sortida comporta la pèrdua del 100% de l’import, qualsevol que sigui la causa.


Nota: No obstant això, en el cas que les places cancel·lades puguin ser cobertes per altres clients, es procurarà reduir o eliminar en el possible les despeses indicades, sempre que els serveis contractats, companyies aèries i de transport, hotels, etc. ens ho permetin. D’altra banda, recomanem contractar una assegurança especial d’anul·lació per prevenir qualsevol incidència imprevista abans del viatge.


IMPORTANT: Els organitzadors no poden fer-se càrrec de les incidències econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstàncies imprevistes i alienes a l’organització o per causes meteorològiques, vagues, avaries, retards o incidències en mitjans de transport o altres serveis contractats públics o privats.


Centre Europeu de Barcelona – Activitats i Viatges Culturals                            

Av. Diagonal 441 (xamfrà Muntaner) – Barcelona – Horari: 17 a 20,30 h  – Tels. 93.430.99.79 – 93.532.02.19 – 687.560.502

www.CentreEuropeu.cat   –  www.CentroEuropeo.es  –  E-mail: info@centroeuropeo.es  –  AV-GC 3728